Egészség

Elaludt az asztalnál, elhalt a karja

Pedig mindannyian jártunk már ebben a cipőben...

Érezted már úgy a munkahelyeden, hogy annyira fáradt vagy, muszáj letenned a fejed egy picit? Bár mindannyian jártunk már ebben a cipőben, egy kínai nő a saját bőrén tapasztalta meg, hogy hosszútávon ez miért nem jó ötlet.

A Zhang nevű, 28 éves nő egy harbini irodában dolgozik, és az egyórás ebédszünetet rendszeresen az asztalánál szunyókálva szokta tölteni. Ilyenkor, kispárnapótlékként, a bal kezén nyugtatja a fejét. Az ujjai gyakran zsibbadtak el ebben a pózban, de nem tulajdonított ennek különösebb jelentőséget.

Egyik ébredés után azonban egyáltalán nem érezte a bal karját, és az érzés nem szűnt meg pár perc után. Kiderült, hogy a napi szunyókálása súlyos idegkárosodást okozott, és mivel oly sokáig hagyta figyelmen kívül a tüneteket, állapota immár műtétet igényelt.

Az orvosok figyelmeztetnek, hogy az irodai alvópóz az agyba jutó vér mennyiségét is csökkentheti, és emésztési problémákat is okozhat.

Forrás: Oddity Central

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top