nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Meghalt a gondozásra szoruló miskolci édesanya, akit napokra magára hagyott a fia

Meghalt a gondozásra szoruló miskolci édesanya, akit napokra magára hagyott a fia

A férfi látta, hogy édesanyja nem tudja magát ellátni, egyre rosszabb állapotban van, enni is csak segítséggel tud. Mégis napokra magára hagyta, és orvost sem hívott hozzá.
NLCafé
f Ajánlom

Hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki nem gondozta megfelelően az édesanyját, ezért az asszony meghalt. Eső fokon 12 év fogházra ítélték, vagyis enyhítettek az ítéleten – közölte a Debreceni Ítélőtábla.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott évek óta egy lakásban élt édesanyjával Miskolcon, az Avas városrészen. Az édesanyjánál 2006-ban jelentkeztek először az agysorvadás tünetei.

A vádlott nagyon hosszú időn keresztül ápolta hozzátartozóját, de az édesanyja életének utolsó szakaszában elmulasztott bizonyos kötelezettségeket. Észlelte, hogy édesanyja egyre rosszabb egészségi állapotban van, mégsem vitte orvoshoz, a korábban szedett gyógyszereit sem íratta fel.

Az asszony a halálát megelőző két hónapban az ágyból nem kelt fel, székletét és vizeletét maga alá engedte, testét sebek borították, melyek fájdalmat okoztak neki. A vádlott a sebeket kamillás kenőccsel bekente, orvost azonban továbbra sem hívott az anyjához.

A nő mozgásképtelenné vált, önállóan nem volt képes étkezni és inni sem. A vádlott látta, hogy az édesanyja önmaga ellátására nem képes, és csak segítséggel tud táplálkozni, ennek ellenére a sértettet több napra magára hagyta, amikor visszatért a lakásba, édesanyját holtan találta.

A vádlottnak kötelessége lett volna édesanyjáról gondoskodni, hozzá orvost hívni, azonban ezt elmulasztotta. A sértett halála megfelelő gondozással, ápolással, táplálással megelőzhető lett volna.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon