Egészség

4 éves, de már demenciában szenved

Hároméves korában diagnosztizáltak a kisfiúnál a Batten-kórt.

A most 4 éves George Young az egyik legfiatalabb ember az Egyesült Királyságban, aki demenciában szenved. Ez a Batten-kór egyik tünete, amely kognitív károsodást, görcsöket, a motoros képességek elvesztését és végül halált okoz. A kisfiú először csak elfelejtett egyes szavakat, de mára már megnémult, mert nem emlékszik, hogyan kell beszélni.

Forrás: Andrew Craner/Triangle News

A diagnózist követően George anyja, Claire bakancslistát állított össze, hogy fia még megéljen néhány elképesztő élményt, mielőtt elvesztené az emlékeit és motoros készségeit. A fiú volt helikopterezni, vezetett sportkocsit, kipróbálta a kávét, és találkozott katonákkal a Buckingham-palotában. A lista itt még nem ért véget, további élményeket tervez az anya.

„Nem voltam tisztában a gyermekkori demenciával, fogalmam sem volt arról, hogy ez egyáltalán megtörténhet a kicsiknél, és egyáltalán nem számítottam rá, hogy a sajátommal. George kicsiként normálisan fejlődött, csak beszélni kezdett el kicsit később. Sajnos nem lesz már ideje mindent kipipálni a bakancslistán, ezért megpróbálok annyi élményt belesűríteni az életébe, amennyire még időnk és esélyünk van.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top