Egészség

Elsütötte a könnygázvetőt az elsős a pályaorientációs napon, többen kórházba kerültek

Négy kisgyerek is kórházba került a rendőrség pályaorientációs napjáról, miután elsült egy könnygázvető puska.

Két kisgyerek elsütött egy könnygázvető puskát a Készenléti Rendőrség pályaorientációs napján, a mentősöknek négy gyereket kellett kórházba szállítaniuk, szerencsére egyikük sem sérült meg súlyosan. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatot rendelt el.

Nyolcvan győri elsős diáknak szerveztek pályaorientációs napot a Készenléti Rendőrség győri központjában, valószínűleg az előadás alatt került elő és maradt őrizetlenül egy könnygázvető és a hozzátartozó könnygázpatron.

Török rohamrendőrök könnygázzal oszlatják a tüntetőket az isztambuli Taksim téren 2013. május elsején – MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A Kisalföld úgy tudja, az esemény végén, miután már alig voltak az előadóteremben, az egyik gyerek odaadta a társának a könnygázpatront, aki betöltötte azt a puskába, amelyet elsütött. A nagy riadalom után négy gyerek került kórházba, hármójuk a könnygáztól lett rosszul, míg negyedik társukat a kezén találta el a gránát, össze kellett varrni a sebét.

Az újság megjegyzi, hogy sokkal többen is megsérülhettek volna, ha a gyerekek a zsúfolt teremben sütik el a könnygázvetőt.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top