Egészség

Rózsabokorba esett, amputálni kellett az ujjait

Gyerekeivel játszott a kertben, amikor egy rózsabokorba esett a férfi. Először nem törődött az apró karcolásokkal, de nem sokkal később húsevő baktérium támadta meg.

Az 59 éves Philip Pike két hétig feküdt kómában a fertőzés következtében, amibe majdnem belehalt. Végül pacemakert kapott, és meg kellett tanulnia újra járni, miután elvesztette ujjait, lábujjait és feneke egy részét. Hónapokkal a fertőzés után a férfinek továbbra is gyógyszerekre van szüksége, és több ujjamputáció is vár még rá.

Az angliai Országos Egészségügyi Szolgálat szerint a nekrotizáló fasciitis (húsevő fertőzés) a bőr, az izmok és a szervek alatti szöveteket érintő bakteriális fertőzéssel kezdődik. Viszonylag kisebb sérüléssel indul, de gyorsan életveszélyesé válhat, a vérmérgezéstől kezdve a szervi elégtelenségig. A kezelések közé tartozik a fertőzött szövet műtéti eltávolítása, az amputáció és az antibiotikumos kezelés. Ötből egy-két fertőzés halálos kimenetelű általában. 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top