Egészség

Smink nélküli fotókkal mutatja meg pikkelysömörét

Célja, hogy minél többen tudják elfogadni a saját testüket.

A 22 éves Poppy Challinor 13 éves kora óta küzd a pikkelysömörrel. A betegség a családjában többeknél is előfordult már, így nem lepte meg, hogy nála is kijött. A pikkelysömört bár kordában lehet tartani, teljesen nem gyógyítható.

Idővel a betegség a hajvonaláról a fülei, majd a háta irányába, végül a karjára és a lábaira is terjedni kezdett, amikor pedig érettségizett, az arcán is kijött. Rengeteg sminket használt, hogy elrejtse bőrhibáját, és gyűlölt mindent, ami láthatóvá tette a pőre bőrét, mint például az úszás. A középiskolás osztálytársai nagyon megértőek voltak – ellentétben az egyetemista csoporttársaival, akik gonosz megjegyzésekkel keserítették meg a lány életét.

Poppy 2015-ben úgy döntött, fototerápiával: UVA- és UVB-fény segítségével próbálja mérsékelni tüneteit, ami drámaian csökkentette a vörös, hámló foltokat, azonban minden egyes kezeléssel növelte a bőrrák kockázatát.

Most azonban a fiatal lány úgy döntött, hogy az Instagramon terjedő #GetYourSkinOut (elő a bőröddel) kampányban megmutatja a természetes bőrét, megtanul vele együtt élni, és elhagyja a kezeléseket. „Nem elrettentésnek szánnom, vagy ilyesmi, csak szeretném, ha azt gondolnák: ha ő meg meri mutatni a bőrét, én is megtehetem.”

Forrás: Metro

Kiemelt kép: Instagram/thegirlwithpsoriasis

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top