Egészség

60 kilót fogyott diéta nélkül

Egy kis tudatossággal sikerült 130 kilóról 72 kilóra lefogynia Leigh Vowlesnek.

A komoly túlsúllyal küzdő 29 éves nő sok diétát kipróbált, mielőtt csodafegyverek keresése helyett elkezdett volna figyelni az ételek minőségére és összetételére. A kilók húszas évei elején kezdtek felszaladni Leigh-re, amiben nagyban közrejátszottak táplálkozási szokásai.

Reggelizni legtöbbször elfelejtett, uzsonnakor viszont már egy tábla csokival csillapította az éhségét. Ebédre általában valamilyen nagy sajtos bagettet választott chipsszel, sült krumplival és a vacsora előtt, illetve utána sem maradhattak el étkezéséből az édességek és rágcsálnivalók.

Amikor eldöntötte, hogy lefogy, először karcsúsító klubokkal próbálkozott, de hamar belátta hogy nem diétázhat egész életében. Továbbra is eltökélt maradt azonban a fogyás mellett, feladta régi munkáját és táplálkozási tanácsadó szakra jelentkezett az egyetemre. Azt remélte, hogy az ételek összetevőinek alaposabb ismeretével nem csak másokon, hanem magán is segíteni tud majd.

Feltételezése hamarosan be is igazolódott: nem számolta többé a kalóriákat, viszont elkezdett jobban odafigyelni arra, hogy miből mennyit fogyaszt. Mérsékelte a cukor, zsír, illetve szénhidrát fogyasztását, odafigyelt a rendszeres és kiegyensúlyozott étkezésre és a kilók hirtelen olvadni kezdtek róla.

A brit nő két év alatt több mint 60 kg-tól szabadult meg úgy, hogy semmilyen különösebb csodamódszert nem alkalmazott. Nemrégen blogot indított, hogy tanácsaival más túlsúlyos embereknek is segíthessen.

(Forrás: Dailystar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top