Egészség

Kiderült, mikor mehet haza a tüdőátültetés után a 13 éves Dorka

Hamarosan hazaengedik a kórházban a kislányt, akin az első magyarországi tüdőtranszplantációt végezték. Dorka szeretné bepótolni az elmúlt 13 évet, van egy bakancslistája is.

Ahogy arról beszámoltunk, sikeresen elvégezték az első magyarországi gyerek tüdőtranszplantációt. Az orvosok szerint a márciusban megműtött Dorka pénteken hazamehet a kórházból. Légzésfunkciója a duplájára nőtt, és már egyedül tud sétálni.

Az RTL Klub riportjában a lány a kórteremből üzent legjobb barátnőjének és unokatestvérének. Elmondta, hogy jól van, és amint lehet, szeretné bepótolni az elmúlt 13 évet. Van egy bakancslistája, megtanulna például síelni, és elutazna az unokatestvéréhez Ausztráliába.

Dorka eddig csak oxigénpalack segítségével kapott levegőt egy veleszületett betegség miatt. Korábban többször összeomlott a tüdeje. Két hónapig volt a transzplantációs várólistán, aztán megműtötték. A beavatkozás igazi áttörésnek számít Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top