Egészség

Rosszul rakták vissza Aranka veséjét

Kapott ugyan gyógyszeres kezelést, de a panaszai állandósultak. A fiatal nő igazságot szeretne, már keresett ügyvédet.

Feleslegesen műtötték meg a gyomrát, ezt mondta egy 34 éves paksi nő – számolt be a Tények. Szerinte emiatt szenved évek óta, ugyanis megnagyobbodott a mája, valószínűleg a gyomorműtét miatt visszajutó epétől.

Gyomortájéki fájdalmakkal és hányáspanaszokkal került kórházba még évekkel ezelőtt, fekélyes bélgyulladást állapítottak meg nála, majd elvégeztek rajta 2009-ben egy olyan műtétet, amit szerinte nem kellett volna.

Aranka állítja: az operáció után rosszul rakták vissza a veséjét (a bal 3 centivel van feljebb, a jobb pedig 10 centivel van lejjebb), ami miatt elviselhetetlen görcsök gyötrik.

A gyomorműtét óta körülbelül 30 operáción esett át. Azt mondta, be fogja perelni a kórházat, ahol megműtötték. Már keresett ügyvédet, jelenleg a szakértői vélemények begyűjtése folyik.

A Tények kereste a szekszárdi kórházat is – ahol a gyomorműtétet végezték –, azt írták, amennyiben perre kerül sor, a jogi képviselő tudja igazolni, hogy a szakmai elveknek megfelelő volt-e az eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top