Egészség

Dollármilliókat kapott a férfi, aki rákos lett a hintőportól

Az amerikai férfi születése óta használta a terméket, és a belélegzett azbeszt miatt mellhártyadaganata lett.

A bíróság 117 millió dollár, azaz csaknem 30 milliárd forint kártérítést ítélt meg egy amerikai férfinak, miután rákos lett a hintőportól.

Az 1972-ben született Stephen Lanzo születése óta használt talkumot, azaz zsírkövet tartalmazó készítményeket. Azt állította, hogy az azokban található azbeszt hatására mesothelioma, mellhártyadaganat alakult ki nála a por belélegzése miatt.

A Johnson & Johnsont és Imerys nevű beszállítóját a múlt héten első fokon már összesen 37 millió dollár megfizetésére kötelezte a bíróság. Most további 55, illetve 25 millió dollárt kell fizetnie a két cégnek.

Ez az első eset, hogy a kozmetikai cég elveszít egy olyan pert, amelyben azzal vádolják, hogy a hintőporai azbesztet tartalmaznak. A vállalat tagadja, hogy azbeszt lenne a termékeiben, a beszállítójuk szerint pedig a férfi más forrásokból származó rákkeltő anyag miatt lett beteg.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top