Egészség

Kis híján alkoholistává vált a 18 éves lány, hogy elrejtse betegségét

A fiatal skót lány életét annyira megkeserítette egy öröklött betegség miatti folyamatos remegése, hogy sokáig csak alkohollal bírt úrrá lenni a rángásokon.

A 25 éves Yasmina McGlone egy öröklött betegségtől szenved, amely gyakori, erős rángásokat idéz elő nála. Ezek a görcsök általában a legkellemetlenebb szituációkban jönnek elő, és nemigen tud tenni ellenük. Miután egész gyerek- és kamaszkorát átszenvedte öröklött betegségétől, 18 évesen az alkoholba kezdett menekülni. Évekig heti négy alkalommal járt el bulizni. Egy-egy ilyen éjszakán egy liter bort és 15 tömény italt is megivott.

Az alkohol oldotta a görcseimet, ezért arra a rövid időre, amíg részeg voltam, nem kellett tartanom a remegéstől, és boldog voltam. 

– magyarázta.

Ám Yasmina hamar rájött, hogy nem élheti le alkoholistaként az életét, és régi életének hátat fordítva, 21 évesen Ausztráliába költözött. Ekkor kezdett blogot írni betegségéről, ez pedig nagyban hozzájárult, hogy el tudja fogadni az állapotát, és ne fogyatékkal élőként gondoljon magára. Ma már nemcsak hogy együtt képes élni öröklött betegségével, de saját példájából tanulva hozzá forduló sorstársait is jó tanácsokkal tudja ellátni.

(Forrás: Catersnews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top