Egészség

Hokimeccsen talált magának új vesét a 30 éves nő

Kelly Sowatsky azzal a nem titkolt hátsó szándékkal ment ki a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapat meccsére, hogy vesedonort szerez magának. Úgy tűnik, sikerült.

Kelly Sowatsky már több éve veseelégtelenségben szenved, kétségbeesésében egy házi készítésű táblával látogatott ki a múlt hétvégén kedvenc hokicsapata, a Pittsburgh Penguins meccsére. A 30 éves nő szerencséje, hogy a meccsen készült fotókat felkapta a Twitter.

Mielőtt a meccs elkezdődött volna, Sowatsky a palánkhoz ment, és feltartotta a táblát, amin az alábbi szöveg állt:

„Szóljatok az összes jégkorongrajongónak, szükségem van egy vesére!”

A képet pár perccel az elkészülte után „Pingvin-rajongók: hőst keresünk!” megjegyzéssel twittelte ki hivatalos oldalára a jégkorongcsapat.

A megosztás után szinte azonnal elkezdtek érkezni a felajánlások a nő telefonjára, aki teljesen meghatódott a jelenségtől. Sowatsky több mint 30 hívást és üzenetet kapott, és számtalan egyéb üzenetet a közösségi médián keresztül.

A nő jövő májusra tervezett esküvője szervezésekor döntött úgy, hogy rászánja magát erre a drasztikus lépésre azért, hogy egészséges legyen. Veséi ekkor már csak 10 százalékban működtek, várólistán pedig legalább 5 évbe telik, mire vesét kaphat.

„Sosem gondoltam hogy ennyi emberhez eljut majd a segélykiáltásom, mint amennyit elért” – mondta Kelly.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top