nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Fél napig kerestek egy kisfiút a Los Angeles-i csatornahálózatban

Fél napig kerestek egy kisfiút a Los Angeles-i csatornahálózatban

Játék közben bezuhant egy aknába, és elsodorta a víz. Csodával határos módon nem sérült meg.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Tizenkét órás keresés után sikerült kimenteni Los Angeles szennyvízhálózatából egy 13 éves fiút, aki a csatornába esett.

Jesse Hernandez egy Los Angeles-i parkban a csatornahálózat egyik aknája feletti fapallón játszott társaival vasárnap, amikor a fa eltörött, Jesse pedig 8 métert zuhanva egy gyorsan hömpölygő szennyvízfolyamba esett – mondta Brian Humphrey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

A hatóságok 12 órán át keresték a fiút a hálózat labirintusszerűen kanyargó, föld alatti csőrendszerében, úszó eszközökre szerelt kamerák segítségével. Végül kézlenyomatokat vettek észre egy csövön, ez vezette őket a területhez, ahol Jesse 3 méter mélységben várta a segítséget. Azonnal orvosi ellátást kapott, csodával határos módon nem sérült meg.

Istenhez imádkoztam, hogy segítsen, és ne haljak meg. Minden csendes volt, és sötét. Csak a víz csobogását hallottam, nem láttam semmit

– nyilatkozta kimentése után a fiú az egyik televíziónak.

Jesse felkutatásán mintegy százan dolgoztak, a fél nap alatt 731 méternyi csövet vizsgáltak át. Humphrey kiemelte a fiú eltökéltségét és ügyességét. Jesse túlélését segítette, hogy együtt sodródott a szennyvízzel, és sikerült olyan helyet találnia, ahol nem volt mérgező a levegő.

A föld alatt, kiváltképp, ha hulladék is van a területen, gyakran képződnek mérgező gázok, például metán vagy kén-hidrogén

– jegyezte meg.

Szintén vasárnap egy 11 éves fiú esett egy Meadow Vista-i csatornába, Sacramentótól 64 kilométerre északnyugatra. Őt néhány órával később holtan találták meg.

Megosztás Facebookon