Egészség

Rossz címet kaptak a betegszállítók, papucsban tették ki a mentőből az agyvérzéses beteget

Adminisztrációs hiba miatt rossz címre vitték volna ki a mentősök a kórházból frissen hazaengedett beteget. Mikor a nő jelezte, hogy nem ott lakik, ahová vinnék, papucsban és hálóingben tessékelték ki a kocsiból, és otthagyták az út szélén.

Agyvérzése után egy hétig kezelték az Erzsébet keresztnevű nőt a kispesti Jahn Ferenc Kórházban. Az adminisztráció során a kórházban rosszul vették fel a beteg címét: az utca és a házszám stimmelt, de rossz kerületet adtak meg a nőt hazaszállító mentősöknek.

Ez akkor derült ki, mikor a mentősök, miután két másik címre is elkanyarodtak más páciensek ügyében, közölték Erzsébettel, hogy hazaviszik Angyalföldre. Erzsébet jelezte, hogy nem Angyalföldön lakik. „Na jó, akkor most kiszállunk” – mondta erre az egyik betegszállító Erzsébetnek. Hiába egyeztették az adatokat, és mondta el a nő, hogy a cím pontos, csak a kerület nem stimmel, a mentősök kitessékelték a kocsiból, és a csomagjaival együtt otthagyták az Üllői úton. A nehezen mozgó, friss agyvérzéses Erzsébeten ekkor papucs és hálóing volt.

A kórház részéről elismerték az adminisztrációs hibát, és elnézést kértek. A mentőszolgálattól Győrfi Pál kommunikációs vezető azt nyilatkozta az ügyről elsőként hírt adó Indexnek, hogy bár hivatalos panasz az Országos Mentőszolgálathoz nem érkezett, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, amelynek kötelessége a jogszerű és tisztességes munkavégzés.

Egy adat, információ torzulása, félreértése (például a kerület száma) sajnos minden rendszerben előfordulhat, az embertelen bánásmódra azonban nem lehet magyarázat” – mondta Győrfi Pál, aki nem árulta el, hogy melyik betegszállítóról lehetett szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top