Egészség

Hihetetlen hiányosságok a Szent László kórház gyermekosztályán

Többek között ágyneműt, párnát és WC-papírt is be kellett vinnie három gyermekének a Szent László kórházba egy anyukának, ahol már két hete fekszenek a gyermekek rotavírus-fertőzés miatt.

Két hete kezdődött annak az édesanyának és gyermekeinek a kálváriája, akiknek történetét az ATV híradójából ismerhette meg az ország. Az egész ügy azzal indult, hogy a háromgyermekes édesanya fiát a háziorvos egy bölcsődei vírus miatt elküldte a Szent László kórházba, ahol egy rotavírussal fertőzött kislánnyal került egy kórterembe.

A kétéves kisfiú állapota javulni látszott, ezért hazaengedték. Otthon viszont újra hányni kezdett, de már nemcsak ő, hanem 4, illetve 17 hónapos húgai is.

Egy nappal később a kisfiam újra hányt, de akkor már a két kislányom is. Pénteki nap este bevittük az összes gyermeket a Szent Lászlóba, és azóta ott vannak, két hete most már, és semmi változás nincsen

 – mondta az ATV-nek Veronika, aki orvost alig látott gyermekei mellett.

Elmesélte azt is, hogy nincs megelégedve a higiéniás körülményekkel: az ápolók nem fertőtlenítik a kezüket, nem húznak lábzsákot a cipőjükre, amikor a kórterembe lépnek. Sőt az alapvető eszközök is hiányoznak a Szent László kórház gyermekosztályán.

Párna, ágynemű. Hát közölték, hogy ez mind nincsen úgyhogy menjünk haza, és hozzuk el. Lázmérő, mindenféle ilyen alapvető dolgok, WC-papír, kéztörlő, fertőtlenítő szer.

A kórház szerint viszont a higiéniás feltételek adottak, a munkaruházatnak nem része a lábzsák, a hozzátartozóktól nem kérnek az ápoláshoz szükséges felszerelést, a gyerekek kezelőorvosa pedig bemutatkozott a családtagoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top