Egészség

Félrekezelték a kislányt, öt évig nem tudott rendesen járni

Ha már a születésekor észrevették volna a rendellenességet, a lánynak ma már nem lenne semmi baja. Így viszont 18 éves korában újabb komoly műtét vár rá.

Tehya Hopkinson hétéves volt, mikor először megműtötték: utána fél évig a mellkasától a lábujjáig gipszben kellett feküdnie. A lány csípőficammal jött a világra, csakhogy éveken keresztül egyetlen orvos sem jött rá, hogy mi baja van.

csípőficam diagnózis félrekezelés

Kép forrása: metro.co.uk

Édesanyja szerint az orvosoknak kész rejtély volt, miért nem tud a lánya rendesen járni. A brit Metro című lapnak elmondta, Tehya a rendellenesség miatt kizárólag lábujjhegyen tudott járni, a lábait nem tudta keresztbe tenni, sőt, még egy zoknit sem tudott felhúzni a lábára úgy, hogy ne lettek volna pokoli fájdalmai.

A brit anya, Sophie Hopkinson azt mondja, ha az orvosok már Tehya születése után kiszúrják a csipőficamot, lánya mára egy egészséges gyerek lenne. Így viszont egész életében magán hordozza majd a korai kezelést hiányát. Sophie egyébként az igazát keresve perre is ment, ám azt elvesztette. A bíróság úgy döntött, nem hibáztak az orvosok, a rendellenességet ugyanis nehéz kiszűrni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top