Egészség

18 évesen tudta meg a fiatal nő, hogy vagina nélkül született

A most 25 éves Rebekah-t az bántja a legjobban, hogy rendellenessége miatt nem eshet teherbe, pedig minden vágya, hogy anya lehessen.

„Sokáig egyáltalán nem gondoltam, hogy bármi bajom lenne. Azt hittem, csak későn érő típus vagyok. Aztán, amikor 17 éves lettem, és még egyáltalán nem menstruáltam, elpanaszoltam a dolgot édesanyámnak, aki a háziorvosunkhoz küldött” – idézi a most 25 éves Rebekah Knightot a Daily Mail című brit lap. A fiatal nő, aki könyvet is írt betegségéről azt mondja, egy MRI-vizsgálat után derült ki, hogy egy fejlődési rendellenesség miatt vagina, méh és méhnyak nélkül született.

„Évekig még a legközelebbi családtagjaimnak se mertem a betegségemről beszélni. Sőt, ha őszinte akarok lenni, még magam előtt is titkoltam a dolgot” – meséli. Rebekah, aki az úgynevezett Mayer-Rokatinsky-Kuster-Hauser-szindrómában szenved, azt mondja, a világon mindössze 5000 nő van, aki ugyanebben a betegségben érintett. „Nekem a diagnózis után sokat segített, hogy a közösségi oldalakon beléptem olyan csoportokba, ahol hozzám hasonló nőkkel találkozhattam. Itt végre meg tudtam nyílni, és beszélhettem a félelmeimről.”

rendellenesség vagina önbizalom

Kép forrása: Daily Mail

Többek között arról is, mennyire bántja, hogy a rendellenesség miatt természetes úton nem lehet gyermeke. Mert bár Rebekahnak működnek a petefészkei, a méhe nem fejlődött ki, így nem eshet teherbe. „Szerencsére van más megoldás, hogy anya lehessek, én pedig harcolni fogok a lehetőségért, ez ugyanis az egyik legnagyobb vágyam.”

A jelenleg egyedülálló fiatal lány azt mondja, ma már nem frusztrálja a betegsége. A közelmúltban átesett egy helyreállító műtéten is, tapasztalatairól és érzéseiről pedig a hamarosan megjelenő könyvében ír részletesen. „Nagy előrelépés volt számomra, hogy végre beszélhetek a betegségemről. Az írás elengedhetetlen terápia volt ahhoz, hogy ma teljes életet élhessek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top