Egészség

Méhcsípésekkel gyógyítottak, belehalt

Súlyos allergiás reakció lépett fel nála, holott már két éve kezelték baj nélkül.

Belehalt az alternatív kezelésbe egy spanyol nő, akit méhcsípésekkel akartak gyógyítani. Az apiterápiás kezelés során a nő allergiás rohamot kapott, és rövidesen meghalt.

Az apiterápia olyan akupunktúrás kezelés, amelynek során az akupunktúrás pontokon tűk helyett élő méhek fullánkjával szúrják meg a pácienseket a merev izmok kezelésére és a stressz enyhítésére. Az 55 éves nő az elmúlt két évben havonta egyszer vett részt ilyen kezelésen, és eddig semmilyen allergiás reakciót nem mutatott. Az utolsó alkalommal azonban súlyos rohamot kapott.

A beszámolók szerint a nőnél légzési zavarok jelentkeztek, és hamarosan elvesztette az eszméletét – írja a The Local. Kórházba szállították, ahol „néhány héttel később” meghalt. A források szerint a nő stroke-ot kapott, és kómába esett az allergiás reakció miatt, hamarosan pedig több szerve is leállt.

A szakértők szerint eddig nem fordult elő, hogy valaki életét vesztette volna egy ilyen kezelés során, aki korábban semmilyen allergiás tünetet nem mutatott.

A nő halálával kapcsolatban ismét felmerült a kérdés, mennyire hatásos is egyáltalán ez a gyógymód, ugyanis a homeopátiához hasonlóan ennek sincs tudományosan bizonyított hatása, ellenben a méhek értelemszerűen elpusztulnak a kezelés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top