nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Fogamzásgátlótól halt meg a 18 éves kecskédi lány

Fogamzásgátlótól halt meg a 18 éves kecskédi lány

Tüdőembóliát kapott, miután a gyógyszertárban készlethiány miatt egy másik tablettát adtak neki. A vényre adható készítmény előtt elvileg kötelező a trombózisszűrés.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Fogamzásgátlótól halhatott meg egy fiatal lány Kecskéden – írja a Kemma. A történtekről az elhunyt lány édesanyja számolt be a lapnak.

Hat darab tabletta a 18 éves gyermekem életébe került. Pillanatok alatt tüdőembóliát kapott, és már nem tudták megmenteni

– mondta a gyászoló anya. A lánynak központi hiányra hivatkozva ajánlották a gyógyszertárban a korábban felírt készítmény helyett az új tablettákat, amelyeknek ugyanaz a hatóanyaga. Hat nap után azonban a lány életét vesztette – írja a lap. A gyászoló édesanya most figyelmeztetni szeretné a fiatal lányokat és szüleiket a trombózisveszélyre, hogy ne fordulhasson elő újabb hasonló tragédia.

A Bors felkereste azt a gyógyszertárat, ahol a lány a fogamzásgátló tablettákat vette. A patika tulajdonosa szerint ők szakszerűen jártak el, a recepten pedig nem jelölték meg, hogy az egyik szer nem helyettesíthető a másikkal, holott a hatóanyaguk ugyanaz. A lap információi szerint ugyanakkor a vényre adható fogamzásgátló előtt erősen ajánlott a trombózisszűrés, ha pedig ez elmarad, az orvos felelősségre vonható. Mellékhatása ugyanis a trombózisveszély, ami tüdőembóliához vezethet.

A gyászoló édesanya egyetlen gyermekét vesztette el. A fiatal lány emlékére osztálytársai és barátai mécseseket gyújtottak az otthonánál.

Megosztás Facebookon