Egészség

Unták a járókereteket, ezért néhány diák feldobta a kinézetüket

Nemcsak a járókeretek, hanem az idősek otthona lakóinak hangulatát is feldobták a jótékony fiatalok.

A staffordshire-i Abbotsholme Iskola diákjai a Barrowhill Hall Idősek Otthonában élők járókereteit újították fel, miután az otthon lakói arról panaszkodtak, hogy azoknak unalmas és sivár a kinézetük. Mindegyik darab személyre szabottan készült, extravagáns szalagok és különböző díszítések kerültek a keretekre.

A 97 éves Peggy Hughes nagyon élvezte a fiatalok társaságát, járókerete pedig elképesztően tetszett neki, miután pompás színekbe borulva kapta vissza.

„Sajnos ilyen színes járókereteket nem kapni, csak szürkét, ezért nagyon tetszik, amit kaptam. Büszke vagyok rá, fel akarok állni és menni, hogy mutogathassam.”

Nem csak a Barrowhill lakói kaptak a lenyűgöző átalakításból. A Pimp My Zimmer projekt egy olyan nemzeti kezdeményezés, amelyet egy Essexben dolgozó gondozó talált ki, miután rájött, hogy az otthonban lakók gyakran nem tudják beazonosítani, melyik járókeret is az övék, mivel mindegyik ugyanúgy néz ki. Ahelyett, hogy a nyugdíjasok harcolnának értük, úgy döntöttek, hogy az idősebb tagoknak jobb, ha könnyen azonosítható darabokat adnak, mintsem hogy nélkülük járjanak.

„Ezektől a színes keretektől megváltozik az emberek hangulata. Az élénk színek és a móka emlékei boldoggá teszik őket, és mosolyt csalnak az arcukra, amit jó látni.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top