Egészség

A britek átlagosan hét és fél évet töltenek halálosan fáradtan

És az oka is megvan.

 

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Nagy-Britannia lakói mindennap 2 óra 56 percig érzik magukat kimerültnek. Ez hetente több mint húsz órát tesz ki, ami évente összesen hathétnyi mélypontot jelent.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

A fáradtság oka leggyakrabban (54%) az alváshiány, de sokan hibáztatták a kora reggeli kelést és a téli sötét reggeleket is, de a rossz étrend vagy a túl kevés (és túl sok!) mozgás szintén a fáradtság oka lehet.

Nem meglepő módon a hétfők érintik a legrosszabbul a briteket, amit szorosan követ a szerda mint a hét második mélypontja.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ami a napszakokat illeti, a kora reggel mellett az ebéd utáni időszak volt a másik, amikor a leginkább fáradtnak érezték magukat – ez nyilván egybeesik a „kajakóma”, vagy orvosi kifejezéssel a postprandialis splanchnicus vérbőség időszakával.

A válaszadók több mint fele számolt be arról, hogy a fáradtság miatt a hétvégéiket rendszeresen pihenéssel töltik ahelyett, hogy a barátaikkal találkoznának, 18%-uk pedig vett már ki szabadnapot azért, hogy aludjon.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top