nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Itt a mosható „vécépapír”! Környezettudatos vagy gusztustalan?

Itt a mosható „vécépapír”! Környezettudatos vagy gusztustalan?

Vászonpelenka felnőtteknek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A környezettudatos megoldások az életünk minden területén egyre nagyobb teret nyernek. Nejlonzacskó helyett újrahasznosítható vászonzsákok, házhoz szállítás helyett saját dobozban szállított étel, tampon helyett intimkehely, és itt a legújabb fejlemény: vécépapír helyett mosható törlőkendő.

A „family cloth”, avagy „családi törlő” többeknél nemcsak a kis-, de a nagydolog elvégzése után is nyugodtan használható, majd egy zárható kukába teszik és kimossák őket. Egy nő például azt nyilatkozta a BuzzFeednek, hogy szerinte az eldobható toalettpapír valójában olyan, mintha lehúznánk a pénzt a vécén: „Ha azt kérdezed, hogy miért használnál fel újra valamit, amivel a nemi szerveidet törlöd, akkor én visszakérdezek: a fehérneműdet minden használat után kidobod?

A nő azt is elmesélte, hogy a családja már egy éve mosható kendőket használ pisilés után. A másik dolog megoldása nyilván könnyebb lesz, ha szereznek egy bidét. Mostanra azonban popsikendőkkel oldják meg a problémát, amit ugyan kidobnak, de nem a vécébe dobják.

• Day Thirty! • Them "Zero Waste?.. but what do you do about like you know.. toilet paper?!" Me: I use Toilet Paper wrapped in paper instead of plastic and Reusable Cotton Clothes Them: interesting.. Haha I want to get a bidet but for now these are my guys! It's actually fairly simple! I use Cotton Cloth for number one. I have Black Cotton Cloth I use for my period. I use normal Toilet Paper for number 2 and for when I have company over. I bought 10 rolls of Toilet Paper in January, I still have 3 rolls left and it's the end of plastic free JULY!! I will be getting 100% recycled paper toilet paper when I use these up! Hope everyone is doing well! #zerowaste #plasticfreejuly #toiletpaper #noplastic #ditchplastic #familycloth #sustainable #ecofriendly #zerowastebathroom

Susannah (@zerowastevegetarian) által megosztott bejegyzés,

Bár a támogatók számos pozitívumot hoznak fel az eljárás mellett, például hogy tisztábbnak érzik magukat, hogy a rongyokat különböző vidám mintával lehet beszerezni, vagy hogy hölgyek számára „azokon a napokon” mennyivel kényelmesebb, mint a sima toalettpapír – a legtöbben még mindig berzenkednek az ötlettől.

Forrás: Yahoo

Kiemelt kép: Instagram/@graywolffie 

Megosztás Facebookon