nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Betiltanák a szülinapi tortázást a munkahelyeken

Betiltanák a szülinapi tortázást a munkahelyeken

A brit Egészségügyi Hivatal vezetői arra bíztatják a menedzsereket, hogy torta helyett egészséges snackekkel, zöldséggel, gyümölccsel ünnepeljék a születésnapokat a munkahelyeken.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Első hallásra furcsa ötlettel álltak elő a brit Egészségügyi Hivatal vezetői. Azt javasolták, hogy tiltsák be a munkahelyeken a születésnaposok tortával való köszöntését. Javaslatukat azzal indokolják, hogy az elhízott brit dolgozók már így is évi 60 milliárd dollárjukba kerülnek a brit adófizetőknek, ezért itt az ideje az életmódváltásnak. A cukros édesség helyett egészséges snackekkel, például répa- és zellerdarabokkal való köszöntést javasolnak. Hasonlóan zöldséggel és gyümölccsel helyettesítenék a chips- és csokiautomaták kínálatát a munkahelyeken.

Egészséges életmódra vonatkozó javaslatukat egyáltalán nem övezte nagy ováció Nagy-Britanniában. Sokan egyenesen nevetségesnek tartják a brit Egészségügyi Hivatal ötletét, mondván, hogy nem az az évi egyszeri tortaszelet, hanem az étkezések közötti nassolások okozzák a dolgozók elhízását. 

(Forrás: The Sun)

Megosztás Facebookon