Egészség

Kvíz: Felismered a képen látható fűszernövényeket?

Jön a tavasz, vele együtt élednek a konyhakertek, és a teraszokon nemsokára megjelennek a friss fűszernövények. De képben vagy velük? Teszteld!

Pontosan emlékszem rá, mikor ettem először friss bazsalikomot. Egy főiskolás évfolyamtársnőm Spanyolországból hazaérkezve áthívott magához egy kis élménybeszámolóra. Miközben a képeket nézegettük, pirítóst csinált olívaolajjal, serranói sonkával és valami fűszernövénnyel, amit nem ismertem föl. Az első falat aztán olyan ízrobbanásélménnyel ajándékozott meg, hogy örökre elvesztem.

Azóta nyáron szinte mindig van nálam otthon friss bazsalikom. Hasonló a helyzet a korianderrel is: teszem mindenbe a limonádétól kezdve a szendvicsen át a salátáig. Tavaly már kész kis fűszerkertet nevelgettem az erkélyen, és idén nyárra is hasonló terveim vannak.

A friss fűszerek azon túl, hogy egészen új színt visznek az étkezésünkbe, még egészségesek is. Van, amelyik az emésztést serkenti, egy másik megfázás esetén segít, és olyan is akad, mely az alvást teszi könnyebbé.

Te felismered a legnépszerűbb fűszernövényeket? Most tesztelheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top