Egészség

Éber kómában fekszik tragikus vízi csúszdázása óta a 8 éves Vince

A kisfiút egy úszótáborban érte baleset, amikor a csúszdáról lecsúszott. Apja jelenleg munkanélküli, napi 16 órában a gyereke mellett van a kórházban.

Éber kómában fekszik az a 8 éves fiú, aki 2016 nyarán egy nyíregyházi élményfürdőben balesetet szenvedett, amikor a csúszdáról lecsúszott – számolt be a Tények. A kisfiú apja szerint amikor a baleset történt, sem tanár, sem pedig úszómester nem volt a medencénél, sőt szerinte az úszótábor megszervezésére engedély sem volt. Mint mondja, fia majdnem 6 és fél percig lebegett a vízen, gyerekek mentették ki, újra kellett éleszteni.

Az újraélesztés sikerült, de Vince azóta éber kómában fekszik. Apja jelenleg munkanélküli, napi 16 órában a fia mellett van a kórházban, gondozza és ápolja őt. Bár az orvosok nem sok esélyt látnak a gyógyulására, apja szerint megfelelő terápiával felépülhet. A kisfiú pislogással kommunikál.

Az apuka elmondása szerint korábban az úszómester ellen indult eljárás maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Egy – a Tények által megkérdezett ügyvéd szerint – ezért akár több évet is lehet kapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top