nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
3D-ben nyomtatja ki a magzatokat egy orosz startup – videó

3D-ben nyomtatja ki a magzatokat egy orosz startup – videó

Már nemcsak 3D-s vagy 4D-s ultrahangképen láthatják születendő gyermeküket a leendő szülők, hanem akár kézbe is foghatják a 3D nyomtatóval készült, élethű mását is. Bizarr.
NLCafé
f Ajánlom

Első látásra bizarr vállalkozásba fogott az Embryo 3D nevű orosz startup, amely nevéből adódóan magzatok 3D-s nyomtatásával foglalkozik. Az ötlet azután fogalmazódott meg a cégalapító Ivan Gridin fejében, miután az egyik barátja nem volt elégedett leendő gyermekének 4D-s ultrahangfelvételével.

Forrás: youtube.com

A kis műanyag magzatokat kezdetben sima fehér plasztikból nyomtatták, de ma már ott tart a dolog, hogy a kinyomtatott kisbabák gipszalapú masszából vagy épp nemesfém borítással is kérhetők.

A modellek előrelépést jelentenek a 3D és a 4D ultrahangok használatának korábbi gyakorlatához képest, hogy nyomon kövessék a csecsemők fejlődését az anyaméhben. Dr. Deborah Levine, az Észak-Amerikában működő Radiológiai Társaság egyik kiadványában elmondta, hogy „a betegek természetesen szeretik a 3D-s képeket, de mint radiológusoknak óvatosnak kell lennünk, hogy ne végezzünk ultrahangot csak a móka kedvéért“.

RT.com

Megosztás Facebookon