nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Apjuk halála miatt nem mentek iskolába, ki akarják rúgni őket

Apjuk halála miatt nem mentek iskolába, ki akarják rúgni őket

Az igazgató szerint túl hosszú ideig voltak távol.
NLCafé
f Ajánlom

Mustafa és Hussain Imam mindketten az ardwicki Dean Trust Academy diákjai, jól tanuló, rendes fiúk. Amikor azonban édesapjuk elveszítette harcát a rákkal szemben, hat hétre visszautaztak Pakisztánba, hogy méltó módon megemlékezhessenek róla, az iskola pedig nem akart rájuk tovább várni.

Az intézmény vezetői szerint ennyi hiányzás elfogadhatatlan, főleg, hogy mekkora a várólista a Dean Trust Academy helyeiért. A fiúk már szeptemberben kivettek néhány napot, amikor apjuk meghalt, a háziorvosuk pedig azt javasolta, hogy utazzanak haza a családhoz, hogy lelki támogatást adhassanak egymásnak.

Dean Trust Academy Ardwick. – Fotó: Google Street View.

Bár a fiúk pakisztáni útjuk alatt is folyamatosan lépést tartanak a tananyaggal, az oktatási minisztérium elég világosan fogalmaz: húsznapnyi igazolatlan hiányzás után a gyermek elveszíti iskolai helyét, ilyenkor a szülők felelőssége másik intézményt találni nekik.

Angeline Bueler, a család barátja online petíciót indított, melyben kérik az iskolát, hogy a hosszú távollét ellenére is engedjék a két fiút visszatérni.

Forrás: The Sun

Kiemelt képünk illusztráció (Pexels).

Megosztás Facebookon