nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
30 nap fű nélkül – itt a Tépőzár, a Száraz November mintájára

30 nap fű nélkül – itt a Tépőzár, a Száraz November mintájára

A Száraz November nevű öngondoskodó akció után most Tépőzár néven indít egy hónapos kampányt a Kék Pont Alapítvány. Míg ősszel az alkoholról mondtak le önként, harminc napra a programban résztvevők, addig most tavasszal a marihuánafogyasztók tehetnek hasonló vállalást.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Kék Pont szerint a Tépőzár célja a társadalmi párbeszéden túl a rekreációs használat és a függőség közötti határvonal láthatóvá tétele és a megfelelő menedzselési technikák elsajátítása, illetve a marihuánafogyasztás megregulázására. A program március 22-én indul, és április 20-án ér véget.

A Tépőzár elsősorban azoknak szól, akik problémásnak érzik, és szeretnék csökkenteni vagy megszüntetni a szívást. A projekt célközönsége azok köre, akik egyik napról a másikra szívnak, de érdemes a heti, kétheti spanglisoknak is belevágniuk.

Aki rászánja magát, azt tapasztalati szakértők és képzett segítők támogatják a vállalás megtartásában. A Tépőzár idejére a Kék Pont egy anonim és biztonságos fórumot is létrehoz, ahol megoszthatják tapasztalataikat egymással a Tépőzár résztvevői.

A szervezők szerint az sem baj, ha nem sikerül a 30 napos önmegtartóztatás. „Ha nem megy, az fontos visszajelzés lesz arra nézve, hogy van mivel dolgoznod, a spangli kezd kicsúszni a kezeid közül” – írja Facebookon a Kék Pont Alapítvány.

Megosztás Facebookon