nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Nem fért el a mentőautó az út közepére nőtt fa miatt, ezért halt meg a beteg

Nem fért el a mentőautó az út közepére nőtt fa miatt, ezért halt meg a beteg

Egy szívbeteg férfi életét vesztette, az önkormányzat azonban semmit nem tesz az ügyben. Az özvegy most perel.
NLCafé
f Ajánlom

Nem fért el a mentőautó egy rossz helyre nőtt fenyőfától, ezért kellett meghalnia egy szívbeteg férfinak Leányfalun decemberben. A Bors Online beszámolója szerint a leányfalui Árnyas utcában az „úttest” (valójában földút) kellős közepén terebélyesedik egy fa, akadályozza a közlekedést.

Az 5 méter széles utat 1977-ben jelölték ki, ám több ponton nem éri el ezt a szélességet. A elhunyt férfi felesége állítja, hogy ezt odaköltözésükkor jelezték is az önkormányzatnak, de nem történt semmilyen előrelépés az ügyben. Most pedig megtörtént a baj: a mentősöknek nem jutottak fel időben, mivel gyalog kellett felmenniük a házig, ráadásul egy fontos életmentő eszköz lent maradt. Az időveszteség is közrejátszott abban, hogy a férfi meghalt – állítja az özvegy.

Az asszony most pert indít: „2015-ben költöztünk ide, azóta nem történt semmi, pedig már mindent megpróbáltunk. Miután a férjem meghalt, úgy döntöttünk, bíróságra visszük az ügyet” – mondta a lapnak, majd hozzátette: az önkormányzat eddig annyit közölt vele, hogy nem kötelességük biztosítani, hogy a mentő feljusson az úton a házhoz.

Az egyik környékbeli lakó szerint a fa korábban is okozott már problémákat: miatta kellett elkerítenie a telkéből egy darabot, hogy egyáltalán legyen út, amin fel lehet menni. Azelőtt egy szomszédos telken lehetett feljutni a kérdéses házhoz.

Egy közlekedésbiztonsági szakértő szerint egyértelműen az önkormányzat felelőssége, hogy az út járható legyen. A helyi polgármester ugyanakkor egy helyi lapnak azt nyilatkozta: „Nem fogjátok a fát kivágni! Ha kell, odaláncolom magam! Amikor a hölgy megvette, ott volt a fa!”

Megosztás Facebookon