nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Dideregnek a munkások a makói kandallógyárban

Dideregnek a munkások a makói kandallógyárban

Hőmérővel kereste fel a Délmagyarország a makói kandallógyárat. Annak akartak utánajárni, tényleg fáznak-e a munkások a szerelőcsarnokokban.
NLCafé
f Ajánlom

Egy névtelen levélben valaki arra panaszkodott a Délmagyarország szerkesztőségének, hogy nem fűtenek eléggé a makói kandallógyárban, ahol munka közben fáznak a dolgozók. A névtelen levél szerint sokszor 12-14 fok van csak a csarnokokban, mert a cég a fűtésen spórol.

A lap egy hőmérővel felkereste a 400 embert foglalkoztató, makói Váll-Ker Kft.-t, hogy meggyőződjön a levél valóságtartalmáról. A cég csarnokainak egyikében 21 fokot mértek, míg a többiben 16-17 fok volt a hőmérő szerint. Az előírt minimum 14 fok.

Tóth István igazgató elismerte, hogy átmenetileg tényleg volt gondjuk a fűtéssel:

A tavasszal vásárolt fánk sajnos elfogyott, amit helyette be tudtunk szerezni, az csakugyan nedvesebb. Éppen ezért, amikor a múlt héten csütörtökön és pénteken rendkívüli hideg lett, nem lehetett az előírásoknak megfelelő hőmérsékletűre felfűteni a csarnokokat. A dolgozóink érdekében két napra leállítottuk a termelést.

A lapnak a dolgozók elmondták, hogy közvetlenül a munkakezdés idején, reggel 6-tól nagyjából 8-ig, amíg át nem melegszik a csarnok, tényleg szokott hideg lenni.

Megosztás Facebookon