Egészség

Ideiglenes tetőt szereltek a Bajcsy-Zsilinszky Kórház CT-állomása fölé

Miután pár napja bejárta a hír a médiát, hogy szakadó hóban hurcolják a mobil CT-állomásra a betegeket, sikerült ideiglenes megoldást találni az ideiglenes megoldásra.

Szűk két hete írtuk meg a hvg.hu fotói nyomán, hogy a pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban zajló felújítási munkálatok miatt az udvaron parkoló mobil CT-ben látják el a rákos és más súlyos betegeket. A zord időben, hóesésben egy „csúszásveszély” táblával ellátott rámpán hurcolták fel és le a fekvő- és akut betegeket a kórházi udvarra leparkolt kamionba.

Most a portálnak sikerült friss fotókat szereznie a helyszínről. Ezeken látszik, hogy azóta tetőt barkácsoltak a rámpa fölé, amit értesüléseik szerint napközben egy biztonsági őr is felügyel. Mivel az Állami Egészségügyi Központtól a portál nem kapott információt arról, hogy ki fizeti a több hónapon át a kórháznál állomásozó mobil CT-t, ezért a hvg.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top