Egészség

Speciális babát kapott a hallássérült kislány

A szülők olyan babát szerettek volna lányuknak adni, aki hasonlít rá.

A hároméves Dixie Harris-Sandstrom mindkét fülében súlyos halláskárosodást diagnosztizáltak mindössze hathetes korában, így egyéves kora óta hallókészüléket hord. Szülei, Amy és Ben megpróbálják megtalálni azokat a játékokat kislányuknak, melyek valóban „képviselik” a lányukat, valamiben hasonlítanak rá. Így történt, hogy rátaláltak arra a játék babára, amely hallókészüléket visel. A szülők videóra vették Dixie és a baba első találkozását, a kislány arcáról pedig lerí, mennyire örül a játéknak.

„Már régóta szerettem volna egy olyan babát venni a lányomnak, amelynek hallgatókészüléke van, mert meg akartam mutatni Dixie-nek, hogy a többi gyerek is olyan, mint ő. Nem akartam, hogy azt gondolja, azért, mert hordania kell a készüléket, abnormális, és úgy éreztem, fontos megcáfolni azt a sztereotípiát, hogy egy baba csak »normális« lehet” – mondta el a kislány édesanyja.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top