nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Újra felbukkant a H1N1 influenzavírus, meghalt egy férfi Sátoraljaújhelyen

Újra felbukkant a H1N1 influenzavírus, meghalt egy férfi Sátoraljaújhelyen

A férfi állapota a terápia ellenére sem javult, a laborvizsgálatok pedig H1N1 vírust mutattak ki. Ilyen járvány évekkel ezelőtt volt, 2009-2010-ben okozott világjárványt, akkor jelent meg Magyarországon is.
MTI
f Ajánlom

Újra felbukkant a H1N1 influenzavírus Magyarországon, egy férfi ebben a fertőzésben halt meg Sátoraljaújhelyen – írta az Észak-Magyarország kedden.

Orosz János, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház központi intenzív osztályát vezető főorvos a napilapnak azt mondta: súlyos állapotban került hozzájuk a beteg, fokozódó légzési nehézségekkel. A betegség kezdete után tíz nappal került kórházba, állapota a terápia ellenére sem javult.

A tünetek típusosak voltak, és a laborvizsgálatok a H1N1 vírust mutatták ki. Ilyen járvány évekkel ezelőtt volt, most az influenzavírus B törzse okoz járványt az országban. 

Az osztályvezető főorvos elmondta azt is: a betegség súlyossága attól függ, mikor ismerik fel, milyen a beteg immunológiai állapota, és milyen szerveket támad meg a vírus, veszélyesebb, ha az alsó légutakat, a tüdőt.

Sátoraljaújhelyen, akárcsak más kórházakban, látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt. Ez volt az egyedüli H1N1-es eset, de országszerte több mint negyven, más vírustörzzsel megfertőződött influenzás beteg is lélegeztetésre szorul.

A H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott világjárványt, akkor megjelent Magyarországon is.

Megosztás Facebookon