nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Erőt adtak az alzheimeres asszonynak, aki az utolsó pillanatig dolgozhatott

Erőt adtak az alzheimeres asszonynak, aki az utolsó pillanatig dolgozhatott

Valóságos terápia volt a munka annak az Alzheimer-kórban szenvedő idős nőnek, akit az őt alkalmazó cég az utolsó pillanatig foglalkoztatott.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Szombaton dolgozott utoljára a helyi Sainsbury’s boltban az az angol nő, akinél évekkel ezelőtt diagnosztizálták az Alzheimer-kórt. Korábban könyvelőként dolgozott, azonban romló egészségi állapota miatt azt a munkáját hamar fel kellett adnia. A Sainsbury’s üzletben kapott munkát, ahol 2013 óta tisztában voltak vele, hogy az asszony alzheimeres.

Alzheimer-kór, idős nő (forrás: Doron Solomon)

Az utolsó pillanatig munkában volt (forrás: Doron Solomon)

Ennek ellenére nem bocsátották el, hanem folyamatosan adtak neki munkát, akkor is, amikor a betegsége miatt bonyolultabb folyamatokat már nem tudott átlátni. Fia szerint az asszonnyal az utolsó évben többször megtörtént, hogy nem tudta, hol van, mikor megérkezett a munkahelyére. A rábízott munkát, például az internetes rendelések összeállítását, viszont ekkor is elvégezte.

Fia a Twitteren írta meg, hogy a Sainsbury’s folyamatosan egyeztetett a családdal, mindig figyeltek arra, éppen hogy érzi magát az édesanyja. Nem akartak túl nehéz feladatot bízni rá, de mindenképp akartak neki adni valamilyen munkát. Fia szerint ezzel jelentős mértékben lelassították az Alzheimer-kór által okozott leépülést. Az asszonynak végül szombaton volt az utolsó munkanapja. (Metro)

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon