Egészség

Majdnem megfulladt egy 4 éves az új, őrült trend miatt

Majdnem meghaltak a gyerekek a nyelvpiercingtől.

Sanja Besarovic sebész az elmúlt hetekben több hasonló esettel is találkozott a kórházban. A gyerekek között gyorsan elterjedő, legújabb őrület a mű, mágneses nyelvpiercing, mely egyáltalán nem veszélytelen. Az orvos figyelmeztette a szülőket arra az új, veszélyes hóbortra, ami majdnem megfullasztott három gyereket az elmúlt hónapokban, miután véletlenül lenyelték a kis mágnesgolyókat. 

Az egyik gyerek csupán négyéves, nagy szerencséje volt, miután lenyelte a golyócskákat, mivel azok összetapadtak és így komplikációk nélkül áthaladtak az emésztőrendszerén. De nem mindenki járt ekkora szerencsével. Egy másik gyereknél gyomor-bél-perforáció lépett fel, miután lenyelt kilenc mágneses golyót. Őt és egy társát is meg kellett műteni, annyira súlyos sérülést szenvedtek. 

Forrás: Pa-Press Association

Bár mindkét gyerek meggyógyult, de Besarovic aggodalmát fejezte ki az piercing miatt, hiszen lehet, hogy a következő, kórházba bekerülő gyermek nem lesz ilyen szerencsés.

Freddie Webster például életmentő műtéten esett át, miután a golyók öt napon keresztül egyre mélyebb lyukakat fúrtak a gyomrában. Három nappal később gyomorfájásra panaszkodott, majd kórházba vitték, ahol négy és fél órás műtétet hajtottak végre rajta.

„A legtöbb gyermek tünetmentes, és az első tünetek, mint a hasi fájdalom, émelygés, hányás, csak a károsodás után alakulnak ki. Ettől függetlenül a szülőknek és az iskoláknak ismerniük kell ezt az őrületet, hogy figyelmeztessék a gyermekeket az életüket fenyegető veszélyre, ez különösen nagy akkor, ha külön-külön nyelik le a mágneseket.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top