Egészség

Kanyarós beteget ápoltak egy fővárosi kórházban

Kanyarós beteget ápoltak egy budapesti kórházban, de nincs járvány.

Egy bizonyítottan kanyarós beteget ápoltak Budapesten, de elszigetelt esetről van szó, Magyarországon nincs kanyarójárvány – szögezte le a Dél-Pesti Centrumkórház. A konkrét esettel kapcsolatban tájékoztatást nem adhattak, azt viszont elmondták: Magyarországon az elmúlt években csak néhány behurcolt, elszigetelt eset fordult elő. 

Magyarországon a lakosság magas kanyaró elleni átoltottsága miatt egy kanyarójárvány kialakulásának esélye is minimális – hangsúlyozta az intézmény.

Magyarországon a kötelező védőoltási rend egyedülálló: az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében az átoltottság 98 százalék fölött van, ez gyakorlatilag a populáció számára teljes védettséget ad – fejtette ki az kórház az M1-nek.

Csütörtökön a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumára (Emmi) hivatkozva írt arról, hogy eddig 2873 egészségügyi dolgozóról derült ki, hogy nem védett megfelelően a kanyaró ellen, ezért újra védőoltást kellett kapniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top