nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Új remény a mogyoróallergiásoknak

Új remény a mogyoróallergiásoknak

Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.
NLCafé
f Ajánlom

A kutatásban majdnem 500, 4–17 éves gyerek vett rész, akiknek annyira súlyos volt a mogyoróallergiája, hogy akár egy tized szemnyi mogyorótól tüneteket mutattak. A gyerekek egy része mogyoróliszt-kapszulát, a másik része mogyorómentes porral, placebóval töltött kapszulát kapott naponta emelkedő adagokban hat hónapon át. Se a páciensek, se az orvosok nem tudták, kinek mi van a kapszulájában.

Az orvosok a mogyoróliszttel teli kapszula tartalmát ételre szórva adagolták nekik naponta, hogy a kicsi, de egyre növekvő mennyiségekkel fokozatosan hozzászoktassák őket.

A teszteket végző, kaliforniai központú Aimmune Therapeutics keddi közlése szerint hat hónap után a vizsgálatban részt vevő gyerekek 67 százaléka képes volt nagyjából két szem mogyorót megenni allergiás reakciók nélkül, míg a placebót kapó gyerekek közül csak négy százalék – számolt be róla a medicalxpress.com.

Az új kezeléssel sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat

Gyerekek milliói allergiásak a mogyoróra, vannak, akiknél életveszélyes reakció lép fel, ha véletlenül találkoznak vele.

Ne próbáld ki otthon!

Stacie Jones, az Arkansasi Egyetem allergológusa azonban arra intett, hogy senki ne próbálja ki otthon a módszert, mert veszélyes lehet. „Egyelőre tesztelik az eljárást. Csak tökéletesen biztonságos körülmények között lehet végezni” – mondta Jones, aki tanácsaival segített a kutatóknak.

Az eredményeket még nem ellenőrizték független szakértők. 

Megosztás Facebookon