nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Hóesésben is az udvarra küldik a CT-re váró betegeket egy magyar kórházban

Hóesésben is az udvarra küldik a CT-re váró betegeket egy magyar kórházban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban az udvaron parkoló mobil CT-ben látják el a rákos és más súlyos betegeket.
nlc
f Ajánlom

A pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet udvarán a hideg téli időben egy „csúszásveszély” táblával ellátott rámpán hurcolják fel és le a fekvő- és akut betegeket a kórházi udvarra leparkolt kamionba – írja a hvg.hu a CT-vizsgálat egyedi megoldásáról.

A cikkből kiderül, hogy a X. kerületben található, nagy kórházi tömbben van egy „CT és MR, illetve DEXA csontsűrűség-vizsgáló” központ egy állandó, erre kialakított épületben, de az itt működő külsős szolgáltatónak lejárt a szerződése, az új szolgáltató pedig még nem kezdett működni.

A hvg.hu a cikk megjelenése után kapott választ az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól. Ebben azt közölték, hogy 

február 1-jétől megkezdődött a diagnosztikai berendezések le- és felszerelése, ezen időszak alatt a betegellátás előre tervezett módon történik. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegeinek CT- és MR-diagnosztikai ellátása a teljes magyar radiológus közösség szakmai összefogásával valósul meg, és mint ilyen, sikertörténet.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon