Egészség

Kivégzésük módja ellen perelnek a halálra ítélt rabok

Pert indítottak Tennessee állam ellen a halálsoron lévő rabok, akik nem szeretnének „élve elégni”.

Rettegnek a halálra ítélt rabok az Egyesült Államokban, miután egy új, három komponensű szerrel hajtják végre a halálos ítéletet, amely állítólag kegyetlen kínhalált okoz az elítélteknek. Tennessee államot a 63 halálraítélt rab közül most 33 perelte be, mondván, nem kívánnak élve elégni. Ugyanis az új kivégzési módszer úgy gyilkol, hogy közben azt érzik a haldoklók, mintha belülről, élve égetnék el őket.

A 33 rabot képviselő Kelley J. Henry ügyvéd szerint a problémát állítólag az okozza, hogy a három beadott szer közül az elsőnek eszméletlenné kéne tennie a rabot, de ez sokszor nem történik meg. A második szer teljesen mozgásképtelenné teszi az elítélteket, ami miatt úgy tűnik, mintha a rabok nem éreznének semmit, de ez sokszor, az első szer hatástalansága miatt nincs így. A harmadik szer pedig olyan fájdalmakkal jár, mintha belülről égetnék szét az embert.

A rabok tiltakozása és a kedden beadott vádirat, ha másra nem is lesz jó, legalább a kivégzéseket elodázza egy kicsit.

Tennessean.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top