Egészség

Az extrém hideg miatt újra segítő akcióba lendülnek a bringások

A hét végén nagyon hidegre fordul az időjárás, ezért a Budapest Bike Maffia akciót szervez, hogy senki se fagyjon meg az utcán.

A szombattól várható kemény lehűlés miatt felhívást tett közzé a Budapest Bike Maffia. Arra kérnek mindenkit, hogy mozgósítsa a tartalékokat, és fokozottan figyeljen a hajléktalan emberekre.

Emellett segítő akciót szerveznek: az úgynevezett krízisidőszak február 22-től március 1-jéig tart, az önkéntes bringások éjjel nappal az utcán lesznek.

A bringák mellett autóba is ülnek, és igyekeznek a lehető legtöbb helyre meleg teát, takarókat, hálózsákokat és ételt eljuttatni. Az Age of Hope-pal közösen pedig kisbuszt indítanak, hogy az emberek ne fagyjanak meg az utcán és az erdőkben.

A bringások adományokat is várnak, amelyeket a rászorulóknak juttatnak el. Elsősorban takaró, polifoam, hálózsák, esőkabát, izolációs fólia, kesztyű, zokni jön jól. De hasznos a hátizsák, palackos víz és a C-vitamin, valamint a májkrém és a melegétel-konzervek is. Szendvicseket is készítenek, ehhez minden hozzávalót szívesen fogadnak.

Azt írják, ha hajléktalan embert látsz az utcán feküdni, ülni, pláne hiányos öltözékben, takaró nélkül, kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni. Ha úgy érzed, mindenképp kell a segítség, hívd a Menhely Alapítvány és a Máltai diszpécserszolgálatát a 06 1 338 4186-os számon.

A kezdeményezés részleteit a Facebook-eseményben megtalálod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top