Egészség

Ugyanazon a napon kaptak új szívet, most összeházasodnak

Taylor Givens és Collin Kobelja szomszédos szobákban lábadoztak a szívátültetésük után. Most úgy döntöttek, örökre összekötik az életüket.

„Mindketten elképesztően szerencsések vagyunk – mondta a Today.com amerikai hírmagazinnak a 24 éves Taylor Givens, aki hét éve egyik pillanatról a másikra tudta meg, hogy szívátültetésre van szüksége. – Nagyjából 17 éves voltam, mikor az első tünetek jelentkeztek: nehezen kaptam levegőt, és szívritmusproblémáim voltak, amit a háziorvosunk elintézett annyival, hogy stresszes vagyok.”

Taylor szülei azonban nem nyugodtak bele a diagnózisba, kiharcoltak egy röntgent, ami szívmegnagyobbodást mutatott ki lányuknál. „Kiderült, hogy egy korábbi fertőzésem eljutott a szívemig, és károsította a szívizmot olyannyira, hogy a vizsgálat pillanatában a szívem már csak 10%-ban működött.”

A fiatal lány röviddel ezután felkerült a transzplantációs listára, az új szívre várók közé. 2011 júniusában rohamosan romlani kezdett az állapota, gépek tartották életben. „Mindössze egy hetük volt az orvosoknak, hogy új szívet találjanak nekem, de szerencsére sikerült” – mondja Taylor, majd hozzáteszi: szerelme, Collin ugyanazon a napon esett át a második szívátültetésén, mint ő.

szívátültetés szerelem

Kép forrása: Collin Kobelja

„Collin egy veleszületett szívrendellenesség miatt már csecsemőként átesett egy szívátültetésen. 22 éves koráig egészséges, aktív életet élt, majd egyik pillanatról a másikra romlani kezdett az állapota. Az értékei nagyjából ugyanolyan rosszak voltak, mint nekem, mikor kórházba került.” Taylor azt mondja, bár a fiúval szomszédos szobában lábadoztak, a kórházban sosem találkoztak egymással.

„Én nagyon szerettem volna megismerni őt, hogy beszélgethessek valakivel, aki ugyanazon ment át, mint én, de ő nem akart.” A fiatalok végül csak évekkel később, a Facebookon ismerkedtek össze. „Megbeszéltük, hogy találkozunk, és azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok vagyunk” – meséli Taylor, akinél tavaly rosszindulatú daganatot, Burkitt-limfómát diagnosztizáltak.

„A szervezetem így reagált az átültetésre, de hála a gyorsan megkezdett kezelésnek, ma már remisszióban vagyok” – mondja a lány, aki úgy érzi, a gyógyulásában nagy szerep jutott szerelmének is. „Mindig mellettem volt a legnehezebb pillanatokban, nélküle nem tudtam volna végigcsinálni a terápiát” – mondja, majd elárulja, hogy Collinnal azt tervezik, hamarosan összeházasodnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top