Egészség

Több mint 9 órán át várakoztatták a sürgősségin a szívbeteg idős nőt

A 77 éves nő a debreceni Kenézy kórházban várt hajnali négyig, mire megvizsgálták, aztán ráadásul haza sem engedték.

Több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony. Kétoldali tüdőgyulladással vitte be a mentő a debreceni Kenézy Gyula Kórházba 7 óra előtt. Hajnal négykor vizsgálta meg egy orvos – számolt be az RTL Klub.

Az asszonyt az ápolónőként dolgozó szomszédja kísérte be a kórházba, miután a háziorvos úgy döntött, beutalja a sürgősségi osztályra. A nő azonban nagyon rosszul viselte a várakozást, és azt, hogy orvos nem vizsgálta meg, még el is sírta magát.

Nem ők voltak az egyetlenek, akiknek hosszú órákat kellett várniuk. Volt olyan házaspár, amelyik délután 3 óta várakozott, egy másik férfi pedig délelőtt 10-től reménykedett abban, hogy ellátják.

Az idős nőt végül az utolsók között vizsgálták meg, de nem engedték haza. Infúziót kapott, és már jobban van.

A kórház szerint aznap 102 beteg érkezett a sürgősségire, nem érkezési sorrendben látják el őket, hanem súlyosság szerint. Hozzátették, az asszony a második legenyhébb besorolási kategóriába tartozott, ellátása halasztható volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top