Egészség

Eszméletlen összegbe kerül műkorcsolyázónak lenni az olimpián

A műkorcsolyát szerintem olyanok is nézik, akik egyébként nem annyira nagy sportrajongók. Már gyerekkoromban is meghipnotizálva figyeltem, pedig akkor még nem tudtam, milyen rengeteg pénz kell ahhoz, hogy az élvonalba kerülj.

A Time magazin számolta ki ebben a lenti videóban, hogy mennyibe kerül műkorcsolyázónak lenni egy téli olimpián. Olimpikonok családját kérdezték meg, mennyit költöttek edzőre, ruhákra és mindenre, ami ezzel együtt jár. Például egy edző Amerikában óránként átszámolva 15-30 ezer forint. Egy menő edző koreográfiájáért 300 ezret is elkér, de ez még a legolcsóbb verzió, az igazán nagymenők akár egymillió forintnál nagyobb összeget is kérhetnek. 

Aztán jönnek a ruhák, kesztyűk, természetesen kézzel varrva, hímezve, akár két és fél millió forintba is kerülhet. Annak, akinek van jó szponzora, korcsolyára biztosan nem kell költenie, de ha nincs szponzor, akkor egy versenykorcsolyáért átszámítva nagyjából 250 ezer forintot kell kiadni, és a korcsolyához extra éleket ugyanennyiért lehet venni. Aztán ott van a versenyekre utazás költsége, amit a szülők fizetnek, de az edző szállását és repülőjegyét is ők állják. Ezenkívül masszőrre kell sokat költeniük, és mindenre, ami a versenyző testének „karbantartását” szolgálja.

A versenyzők csak egy részének van szponzora, aki mindent finanszíroz, viszont a többieknek saját költségen kell ezeket megoldani. A nemzetközi versenyeken egyébként akár 11 milliót is kereshetnek a legjobb versenyzők, de azért a felsorolt összegekhez képest már ez sem tűnik olyan nagy összegnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top