Egészség

Titokzatos betegsége miatt a halálért könyörög a kamaszlány

„Képtelen vagyok tovább ebbe a testbe zárva élni” – mondja a 19 éves Paula, akinek egyik pillanatról a másikra romlott le állapota, és most ágyhoz kötve él.

„A betegségem miatt szinte egyáltalán nem tudok pihenni, éjjel-nappal érzem a tüneteket” – panaszolja videóüzenetében a 19 éves chilei lány. Paula Diaz azért döntött úgy, hogy beleegyezik abba, hogy videófelvétel készüljön róla, mert így szeretné elérni, hogy kérése, miszerint engedjék őt meghalni, eljusson a chilei elnökhöz, Michelle Bachelethez.

rejtélyes betegség

Kép forrása: Daily Mirror

„Könyörgöm, ha látja ezt a videót, jöjjenek el hozzám, és győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy nem szimulálok. Ez így nem élet” – mondja Paula. A lány testvére, Vanessa közben a helyi lapoknak elmondta, testvére állapota 2013 novemberétől folyamatosan csak romlott. „Először önkéntelen izomrángások és görcsök jelentkeztek nála, majd egyik napról a másikra már nem érezte a kezét és a lábát.”

A testvér elmondásából kiderül, hogy bár a család számtalan specialistánál és szakembernél járt már a tünetekkel, senki sem tudta megmondani, milyen betegségben szenved Paula. A fiatal lány azóta ágyhoz kötve él, de még pihenni is képtelen az állandó, kínzó tünetek miatta. „Egész addig küzdeni fogok, míg el nem érem, hogy az elnökünk megkönyörüljön rajtam, és engedélyezze az eutanáziát” – jelentette ki a fiatal lány.

Chilében egyébként nem Paula az első, aki az elnöktől kéri a kegyes halál lehetőségét. Korábban egy cisztás fibrózisban szenvedő kamaszlány tett ugyanígy: videóüzenetben kérte az eutanázia engedélyezését Bachelettől, ám kérését elutasították. Ő néhány hónappal a videófelvétel után belehalt betegségébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top