Egészség

Nagyon fontos posztert csinált az epilepsziás kisfiú

A 18 éves Tom Bell szeretné, ha az emberek többet tudnának erről a „láthatatlan betegségről”.

A most 18 éves Tom Bell alig 11 volt, mikor „stroke-hoz hasonló” rohamot kapott, ami három teljes hétre kerekesszékbe parancsolta. A fiút rendszeresen gyötrik súlyos rohamok, problémái vannak a finommotorikás készségeivel és még kegyetlen, migrénes fejfájással is rendszeresen meg kell küzdenie. 

Tomnak három diagnózisa is van: epilepsziás, diszpraxiája, vagyis egyfajta idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs zavara van, és hemiplégiás migréntől szenved. A fiatal fiú most a Fixers névre keresztelt, fiatalokat segítő alapítvánnyal karöltve csinált különleges posztert, láthatatlan betegsége tüneteire hívja fel a figyelmet. Tom azt mondja, szeretné, ha az emberek megértőbbek lennének vele, mert bár problémái nem „látványosak”, neki súlyos gondokat okoznak. „Sajnos nem hiszem, hogy az emberek komolyan vennének, mert nem igazán látják, hogy bármi bajom lenne.” Bell ezt írta a poszterre: ha látnád a fájdalmam, talán megértenéd. Reménykedik benne, hogy a kampánynak hála, ez tényleg megváltozhat.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top