Egészség

Brazíliába utaznál? Erre nagyon figyelj!

Már csaknem százan haltak meg idén sárgaláz miatt Brazíliában, bár a járvány kicsit lassabban terjed a korábban tapasztaltaknál.

Háromszázötven fölé emelkedett a sárgalázas megbetegedések száma Brazíliában az egészségügyi minisztérium szerdai tájékoztatása szerint, a halottaké pedig megközelítette a százat a mostani járványban.

A szúnyogok által terjesztett sárgaláz mindazonáltal lassabban szedi áldozatait, mint az előző, 2016–17-es járvány idején. A brazil egészségügyi minisztérium közölte: 353 esetet jelentettek, közülük 98-an haltak bele a kórba. Az előző járványban 509 esetet jegyeztek fel, 159-en haltak meg.

A múlt héten Minas Gerais államban több mint kétszeresére, 77-ről 157-re emelkedett a megbetegedések száma, a legtöbb sárgalázas beteget pedig Sao Paulo államban jelentették, 161-et.

Szúnyogok terjesztik a betegséget, amely halálos kimenetelű is lehet

Brazíliában régóta és kiterjedt területeken áll fenn a sárgaláz veszélye, azonban a tavalyi járvány szokatlanul súlyos volt, ráadásul olyan helyeken is megjelent, amelyeket korábban nem soroltak a kockázatos helyek közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top