nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Jobban van a 16 éves focista, aki a pályán esett össze

Jobban van a 16 éves focista, aki a pályán esett össze

Levették a lélegeztetőgépről, és már beszélgetni is lehet azzal a 16 éves focistával, aki két hete meccs közben lett rosszul, és újra kellett éleszteni.
NLCafé
f Ajánlom

Levették a lélegeztetőgépről a Dabas 16 éves labdarúgóját, aki két hete lett rosszul csapata mérkőzése közben – közölte a Semmelweis Egyetem.

A fiatal labdarúgó az után került a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, miután a pályán 7-szer kellett újraéleszteni. A klinikán további 4 alkalommal kellett visszahozni a sportolót a klinikai halál állapotából.

A labdarúgó egy nagyon ritka, veleszületett koszorúér-fejlődési rendellenesség miatt kapott infarktust, a betegség tünetei a sport miatt, a fokozott megterhelés következtében jelentkeztek.

A focista egy szabadnapos mentősnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti életét. Tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis és az azonnali műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett a junior sportolóval.

Megosztás Facebookon