Egészség

Agyvérzést kapott a férfi a túl sok energiaitaltól

Majdnem belehalt, annyi energiaitalt fogyasztott el a férfi.

Az 56 éves Nick Mitchell majdnem belehalt, miután 6 óra leforgása alatt 25 doboznyi Monster és Red Bull energiaitalt ivott meg egy buliban. A férfi egyre erősebb fájdalmat kezdett érezni a fejében, végül rohant a Dewsbury kórházba, ahol az orvosok megerősítették, hogy agyvérzést kapott a koffeintúladagolás következtében. 

Ezek az italok majdnem megöltek. Annyira közel voltam a halálhoz, hogy arra gondoltam, nem fog sikerülni a műtét. Nem lenne szabad árulni ezeket az italokat. Legalább olyan rosszak, mint a kábítószerek, be kellene tiltani őket.

Forrás: Tumblr.com

A következő három hétben Mitchell további három mini stroke-ot kapott még, melyek még ma is megnehezítik a beszédét. 

A Red Bull szóvivője elmondta, hogy egy 2,5 dl-es doboz 80 mg koffeint tartalmaz, ugyanannit, mint egy csésze otthoni kávé. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság kijelentette, hogy a napi 400 mg-os koffeinbevitel (vagyis 5 doboz energiaital vagy 5 csésze kávé) nem jelent biztonsági kockázatot egy általános egészségű felnőtt számára.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top