Egészség

Táplálóbb pizzát reggelizni, mint müzlit

Jó hír a pizza rajongóinak, rossz hír a müzli szerelmeseinek...

Chelsey Amer dietetikus azt mondja, az emberek nem is tudják, hogy egy szelet pizza és egy jó adag, zsíros tejjel nyakon öntött müzli közel ugyanannyi kalóriát tartalmaz. A pizza mellett szinte már gyanús lelkesedéssel kampányoló Amer azt is mondja, hogy a pizzában kevesebb a cukor, mint a müzliben, így a vércukor magasról való hirtelen zuhanása nem viseli majd meg annyira a szervezetet, illetve a pizza magasabb zsírtartalma miatt tovább biztosíthat tartalékot testünknek.

Más szakértők azonban azt mondják, a pizza nem lesz egészséges reggeli, hiszen nem kizárólag a kalóriatartalmat kell nézni egy ételnél. Rhiannon Lambert szerint amúgy sem jó megoldás az ételek „egészségesnek” meg „egészségtelennek” bélyegzése, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen pizzát és milyen müzlit fogyasztunk.

Szóval sajnos még korai lenne levonni a következtetést, hogy mostantól kezdve jöhet a pizza minden reggel, a tanulság talán inkább az, hogy próbáljuk az ételek összetevőit vizsgálni, és ne elégedjünk meg az állítással, hogy az egészségesnek vagy az egészségtelennek kikiáltott ételek táborába tartozik-e.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top