Egészség

Ez a legtáplálóbb növényi tej egy friss kutatás szerint

Kókusz, rizs, szója, mandula és mogyoró... fel sem tudnánk sorolni, mennyi növényi tej létezik, de most úgy tűnik, az is kiderült, melyik a legjobb választás!

Manapság annyi növényi tej közül válogathatunk, hogy többnyire csak vakon botorkálunk a lehetőségek között, mérlegelve a rizs, a kókusz meg a zab előnyeit. Szerencsére a kanadai McGill Egyetem friss kutatása most segíthet eligazodni az útvesztőben.

A szójatej kacskaringós karriert járt be az egészségtudatos világban: kábé elsőként emelkedett ki alternatív, növényi tejként, majd hirtelen mindenki rásütötte, hogy egészségtelen, ezért kimondottan megbélyegzett státuszba került. Pedig a McGill Egyetem kutatásában a szója került ki győztesen: ez az a növényi tej, amely a friss felmérés szerint a  legtöbb tápanyagot tartalmazza. Hihetetlenül sok benne a protein, és elég magas a kalciumtartalma is, ami elég volt, hogy a szója az élre törjön.

A kutatók mandulatejjel, rizstejjel, kókusztejjel és hagyományos tehéntejjel vetették össze a szójatejet, szóval talán még korai lenne kijelenteni, hogy az összes növényi tej közül ez lenne a befutó, mindenesetre arra talán jó az új fejlemény, hogy helyreállítsa a szójatej egykori státuszát.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top